- Štítky blogu
- zdraví
- zdravá výživa
- doplňky stravy
- zdravě
- dr.Popov
- zdavý životní styl
- do plavek
- vitamín c
- klouby
- tipy
- vitamíny
- vláknina
- diy
- pleť
- kloubní výživa
- péče o pleť
- léto
- strava
- výživa
- na klouby
- popáleniny
- domácnost
- doplněk stravy
- první pomoc
- práce
- peru
- herbář
- superfood
- stres
- migréna
- na bolest
- vrásky
- kolagen
- menopauza
- skladování potravin
- psyllium
- zero waste
- akoupim
- snídaně
- kaše
- hubnutí
- kapky
- krása
- krém
- pohyb
- bylinky
- chůze
- geladring
- recyklace
Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách od našich zpravodajů. Od receptů až po akční ceny. Rozesíláme max 2x za měsíc.
Zdravě do plavek!
Jihoameričtí indiáni tuhle zelenou krásku využívali už dlouhá staletí, a to nejen na slazení nápojů, ale také k potlačení pálení žáhy nebo projevů diabetu.1
Drobounké lístky této rostlinky obsahují látku – steviosid, která je několikanásobně sladší než cukr (uvádí se asi 200-300x). Právě díky této jedinečné vlastnosti se v posledních letech o stévii hodně mluví i na Evropském kontinentu. První zemí, kde bylo povoleno slazení stévií byla Francie, ostatní státy se k zázračné rostlině stavěly spíše skepticky. Evropská komise schválila používání stévie až koncem roku 2011 a od té doby je běžně dostupná v prodejnách zdravé výživy.
Její velkou výhodou je již zmíněná vysoká sladivost a také fakt, že nezvyšuje hladinu krevního cukru, a proto je velmi vhodnou alternativou pro diabetiky. Koncentrovaný extrakt ze stévie se dá výborně použít i na pečení, jelikož si své vlastnosti uchovává i při teplotách kolem 250°C.
Najdete ji na našem e-shopu v sekci zdravá výživa.
Nebojte se osladit si život! :-)
1.http://www.agronavigator.cz/default.asp?ids=153&ch=13&typ=1&val=120195