Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách od našich zpravodajů. Od receptů až po akční ceny. Rozesíláme max 2x za měsíc.
- Úvod
- ZDRAVÁ VÝŽIVA
- IBK Kešu v mléčné čokoládě 500g
IBK Kešu v mléčné čokoládě 500g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- IBK Kešu v mléčné čokoládě 500gskladem162 Kč141 Kč bez DPH
Popis produktu
Dražované kešu ořechy, kešu jádra v mléčné čokoládě.
Kešu, neboli Ledvinovník západní (Anacardium occidentale) je rozšířen v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo v agrolesnických systémech.
Mezi největší pěstitele patří Brazílie, Indie, Indonésie, Mozambik, Nigérie a Tanzanie.
Jde se o nižší, silně rozvětvený strom, dosahující výšky 12 m. Květy tvoří květenství lata a jsou žluto-růžové, samičí a oboupohlavné. Z botanického hlediska nejsou ořechy kešu ořechy peckovice, ale nažky.
Ledvinovníku vyhovuje tropické klima, nadmořská výška 1000 m nad mořem, průměrné teploty v rozmezí 21–28 °C. Není tolerantní k zasoleným půdám a snáší teploty jen mírně pod bodem mrazu, do –1 C. Klíčivost ledvinovníku je velmi malá. Pokud vzejde současně více rostlin, jsou následně roztříděny. Po 18–24 měsících se objevují první květy a následně i plody, které jsou ale nepoživatelné. První sklizeň se provádí až ve 4. roce a od 8. roku už plodí ledvinovník kvalitní „jablka“ s kešu ořechy. Sklízí se většinou ručně. Jeden strom může vyprodukovat až 50 kg „kešu oříšků“ za rok.
Kešu oříšky můžeme konzumovat bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější.
Složení:
63% mléčná čokoláda (cukr, sušené plnotučné mléko, kakao, kakaové máslo, sušená syrovátka, emulgátor: E322, přírodní vanilkové aroma), 34% kešu ořechy , glukózový sirup, slunečnicový olej , potahové látky: E414, E904.
Balení:
80 g
Skladování:
Skladujte v suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu:
SR