Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách od našich zpravodajů. Od receptů až po akční ceny. Rozesíláme max 2x za měsíc.
- Úvod
- ZDRAVÁ VÝŽIVA
- SP Kešu ořechy v 31% mléčné čokoládě 200g
SP Kešu ořechy v 31% mléčné čokoládě 200g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- SP Kešu ořechy v 31% mléčné čokoládě 200gskladem98 Kč85 Kč bez DPH
Popis produktu
Jsme sice stále kešu, ale jak z jiné dimenze! Tentokrát nás obalili do mléčné čokolády a řekneme Ti, to je jízda! Vystřelíme Tě svou krémovou čokoládou a křupavými jadérky až na měsíc!
- kvalitní česká čokoláda
- sladké a krémové kešu
Vyzkoušejte dokonalé spojení afrického kešu a české čokolády. Pod jemnou 31% mléčnou čokoládou se ukrývá kvalitní kešu z Pobřeží slonoviny, které bylo pro dražování jasnou volbou. Je totiž dokonale křupavé, uvnitř máslové a sladší než jiné druhy. Navíc má krásně bílou barvu, a tak s čokoládou tvoří dokonalou souhru barev i chutí. S touto dvojicí můžete mlsat od rána do večera. Zkuste kešu v čokoládě přidat do jogurtu, nebo si ho dejte k odpolední kávě. Ořechy v čokoládě jsou skvělé při každé příležitosti!
TOP informace o kešu v mléčné čokoládě
- Jsou vyrobeny maminkou jednoho z našich majitelů.
- Obalit každou várku v čokoládě trvá až 4 hodiny.
- Mléčná čokoláda je vyrobena v České republice.
- Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
- První receptura na mléčnou čokoládu byla objevena ve Švýcarsku v roce 1876.
Jak se zpracovávají kešu ořechy?
Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodu stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomaleji a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40 °C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g2304 kJ / 551 kcal
- Tuky36,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny16,7 g
- Sacharidy49,7 g
- z toho cukry40,8 g
- Vláknina2,3 g
- Bílkoviny8,8 g
- Sůl0,56 g
Základní specifikace
- Složenímléčná 31% čokoláda 72 % (cukr, kakaový prášek, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), kešu ořechy jádra nepražená 28 %
- AlergenyAlergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Trvanlivost3–8 měsíců
- Skladovánído 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
- Baleníznovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úpravadražovaná jádra kešu ořechů
- DietaBez lepku
- SurovinaKešu
- ZpracováníV mléčné čokoládě
- AditivaBez umělých barviv, Bez umělých konzervantů