Buďte první, kdo se dozví o zajímavostech a novinkách od našich zpravodajů. Od receptů až po akční ceny. Rozesíláme max 2x za měsíc.
- Úvod
- ZDRAVÁ VÝŽIVA
- Müsli tyčinky
- SP Jahody lyofilizované plátky 100g
SP Jahody lyofilizované plátky 100g
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- SP Jahody lyofilizované plátky 100gskladem189 Kč164 Kč bez DPH
Popis produktu
Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazem! V zimě už ke dvanácti měsíčkům chodit nemusíš, skoč si rovnou do Světa plodů!
- zralá chuť, křupavá textura
- zachované živiny
- RAW = surovina byla zpracována do teploty 42 °C, živá strava
Žádná Čína! Tyto jahody chutnají jako z babiččiny zahrádky. Jsou pěstovány v teplém podnebí, kde rostou přirozeně bez použití steroidů. Sklízí se, až jsou perfektně zralé a sladké. Díky sušení mrazem si kromě krásně červené barvy jahody zachovaly také veškeré živiny a vůni.
Jako čerstvé chutnají, neobsahují však žádnou vodu, takže jsou perfektně křupavé. Lyofilizované ovoce se hodí do kaší a jogurtů nebo na ozdobu dezertů či drinků. Mrazem sušené jahody dodáváme ve znovu uzavíratelném balení, díky kterému se do nich nedostane vzduch ani voda a vydrží vám tak dlouho křupavé. Není divu, že jsou jedním z bestsellerů!
TOP informace o lyofilizovaných jahodách
- Jahody si při sušení mrazem zachovaly veškeré živiny.
- V balení jsou krásné velké kousky lyofilizovaných jahod.
- Jsou pěstovány přirozeně bez steroidů.
- Díky absenci vody jsou mrazem sušené jahody krásně křupavé.
- Oproti ostatním druhům ovoce obsahují jahody poměrně malý podíl přírodních cukrů.
- Jahody jsou bohaté na draslík, který přispívá normální činnosti nervové soustavy a svalů.
Poznámka nákupčího
„Oceňuji zejména kvalitu jahod před jejich usušením. Pokud by byly jahody před sušením nahnilé nebo naopak nedozrálé, projevilo by se to na kvalitě výsledného produktu. Nakupuji jahody, které buď dozrály ve stejné zemi, ve které je také usuší, nebo putují do Evropy ve zmrazeném stavu, aby po cestě nedocházelo k jejich kažení. Sušení mrazem pak probíhá v osvědčené provozovně v Německu.“
Jak se jahody suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se jahody hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.
Kdybychom při sušení jahod nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom je vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. No řekněte, umíte si představit život bez mrazem sušených jahod?
Základní specifikace
- Složeníjahody lyoflizované plátky
- AlergenyAlergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původuEgypt
- Trvanlivost3–8 měsíců
- Skladovánído 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
- Baleníznovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úpravaplátky
- Typ sušenímrazem ve vakuu
- SurovinaJahoda
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g1359 kJ / 323 kcal
- Tuky3,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0,36 g
- Sacharidy52,6 g
- z toho cukry52,6 g
- Vláknina20 g
- Bílkoviny7,9 g
- Sůl0,01 g